You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Kinesitherapie

Als kinesist kan ik op verschillende vlakken een bijdrage aanbieden voor een patiënt die pijnklachten heeft of in een revalidatieproces zit. Kinesitherapie is een niet onderschatten deelgebied binnen de geneeskunde.

Wij helpen u in uw zoektocht naar het bereiken van een zo optimaal mogelijke bewegingsfunctie na een periode van ziekte, blessure, ongeval of handicap. Het is meer dan duidelijk dat een pijnvrije patient, die zo optimaal mogelijk kan bewegen, zich onafhankelijker en zekerder binnen de maatschappij kan bewegen.

Er bestaan tal van aandoeningen. Voor elk van deze probeer ik als kinesist een adequaat programma en bewegingsoefeningen op te stellen. Wij zoeken voor u de weg naar een optimaler bewegingsstelsel.

 

 


Ik heb onder andere ook een specialisatie lymfdrainage, waar u meer uitleg kan vinden op onderstaande link:

http://www.mldv.be/

Dit is een heel zachte massage in een rustgevende ambiance die dient om alle mogelijke oedemen (zichtbare en onzichtbare vochtopstapelingen) te evacueren. Zodoende kunnen we ook inwerken op het immunitair en hormonaal stelsel en dus de stress verminderen.

Het is een totaal massage die begint in hals en buik waarna de specifieke klachten worden aangepakt.

Indicaties:

  • na een trauma ( vb enkelverstuiking)of chirurgische ingreep (zoals borstoperatie dewelke een dikke arm kan veroorzaken)
  • gezwollen voeten en benen
  • verstuikingen, spierscheuringen
  • sinusitis
  • stres
  • ....